Kaufland Fălticeni- primul magazin în oraşe sub 40.000 de locuitori

kauflandKaufland este primul lanţ de hipermarketuri care atacă oraşele mici, de 25.000 -40.000 de locuitori. Compania germană a demarat procesul de recrutare pentru funcţii de conducere în 7 magazine pe care le va deschide în a doua jumătate a lui 2010, potrivit informaţiilor din anunţurile de recrutare, confirmate de reprezentanţii Kaufland. În total ar putea fi create 800-1.000 de locuri de muncă datorită expansiunii reţelei. Dintre cele 7 oraşe vizate de extinderea retailerului, cinci sunt oraşe mici, cu 25.000 – 40.000 de locuitori, printre care se numără Fălticeni (Suceava), Comăneşti (Bacău) sau Câmpulung Muscel. Acestea au fost vizate până acum doar de lanţurile mici de supermarketuri şi de discounteri.

 La începutul lunii iunie, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a aprobat un împrumut de 150 de milioane de euro către Kaufland, pentru finanţarea expansiunii reţelei de hipermarketuri cu profil de discount în România şi Bulgaria. Valoarea totală a proiectului de extindere a retailerului este 300 de milioane de euro. Investiţiile totale în noile unităţi pot fi estimate la 50-60 mil. euro.

 Proiectul ”Kaufland Fălticeni” se va afla în această săptămână pe masa de lucru a Consiliului Local Fălticeni. Mai exact, aleşii locali vor lua în discuţie propunerea executivului de a aproba Planul urbanistic de detaliu (PUD) pentru construcţia noului complex comercial. Terenul pe care se va construi acest complex comercial, în suprafaţă de 22.060 mp, situat în zona industrială, str. Armatei, este proprietatea privata a SC Kaufland România.

14 păreri la “Kaufland Fălticeni- primul magazin în oraşe sub 40.000 de locuitori”

 1. JOS CU MONOPOLUL MARKET-urilor si consortiilor UE, SUA si din alte state capitalisto-fanatice! VREM PRODUSE LOCALE! Dati de muncà la români la ei în tarà, la întreprinderi românesti si faceti-le competitive! Invàtati-i pe români sa cumpere produse românesti si sa manance romaneste!

  Apreciază

 2. Mihaela dragà tu chiar dacà vei depune CV, si sà presupunem, vei fi selectata, nu vei face decât sà vinzi marfa nemtilor, sa contribui, indirect la distrugerea productiei si industriei locale, si uite-asa devenim ucigasii propriilor parinti (ai muncii lor) si ai copiilor(distrugatorii viitorului lor în România) facand astfel de compromisuri!

  Apreciază

 3. Gasiti alternative viabile, si de durata ptr tinerii si muncitorii din Falticeni, ca market-urile astea vin si pleaca, in functie de vânzari si de cât de bine le merge la noi! Voi và làudati ca acest magazin/depozit va crea locuri de munca, dar ce fel de locuri de munca? valabile ptr cât timp?!(vor fi in general persoane angajate sa gestioneze si sa vanda marfa nemtilor, si-atat -deci nimic românesc!! iar în momentul în care vor vedea cà lumea nu le mai cumpàrà produsele, vor închide depozitul, pe angajatii din Fàlticeni îi vor da afarà, fàrà sà le pese ce se va întâmpla cu ei!) Voi và bucurati cà vine neamtul sà và vândà vopsele, când noi aveam în Fàlticeni CHIMIA la doi pasi si aveam tot ce ne trebuia, dar s-au gàsit unii destepti sà o desfiinteze(apoi unii care aveau functii, influentà si informatii înainte la aceastà fabricà au cumpàrat pàrti din ea cu sume modice, altii au furat materiale, altii produse finite, fiecare a fàcut ce l-a tàiat capul, însà nimeni nu s-a gândit la repercusiunile faptei sale pe termen lung). Ce ne trebuie nouà materiale de constructie nemtesti când noi avem la doi pasi PAL-ulnostru de Fàlticeni(dar si àla e în crizà când ar fi putut chiar sà exporte)

  Apreciază

 4. PAL-ul, CHIMIA si INDUSTRIA TEXTILA redresati-le cà de aici pot veni locurile de muncà stabile, nu de la mai stiu eu ce market care và ia banii!

  Apreciază

Comentariile sunt închise.